Spoštovani starši,

V ponedeljek 18. 5. 2020 začnemo pouk v Glasbeni šoli Radovljica dokaj normalno. Zaenkrat še veljajo ukrepi zoper epidemije Covid19 do 31. 5. 2020. Vlada je namreč sprejela odločitev o preklicu epidemije od danes naprej.

Prosim, da upoštevate navodila učiteljev vaših otrok. Dela na daljavo s ponedeljkom ni več. Verjamem, da nekaterim staršem oz. vašim otrokom bolj ustreza dela na daljavo. Vendar navodila MIZŠ so jasna. Prav tako z delom na daljavo preobremenjujete že tako preobremenjene učitelje in s tem podrete cel sistem našega poučevanja. V naši šoli tudi nimamo opreme za delo na daljavo. Prav tako smo odredbo prekinitvi dela na daljavo z dnem 18. 5. 2020 morali poslati na inšpektorat za delo. Zato tudi ne sme več učitelj delati od doma.

Pouk vseh predmetov (predšolske glasbene pripravnice, glasbene pripravnice NGL, orkestri, komorna igra in vse ostalo …) bo potekal v istem času kot pred epidemijo. Mogoče s kakšnimi kozmetičnimi popravki. O spremembah vas bodo obvestili učitelji posameznih predmetov.

Lahko bi rekel, da se situacija glede korona virusa v Sloveniji dnevno izboljšuje. Tudi ukrepi se spreminjajo s svetlobno hitrostjo.

Zaenkrat pa prosim, da se vaši otroci držijo priporočil NIJZ-ja glede razkuževanja in nošenja mask.

V vsaki učilnici bomo imeli pripravljena razkužila. Priporočljivo je tudi, da otroci stari nad 12 let nosijo maske, šal ali drugo primerno zaščito, katero priskrbite sami.

Še enkrat naprošam vse starše, da pripomorete, da življenje steče čimprej normalno kakorkoli se da.

Predvsem, da ne zavirate procesa z željo po poučevanju na daljavo.

Zdržimo še 14 dni. Potem nam bo veliko lažje.

Zelo se že veselimo, da bodo učenci glasbene učilnice napolnili z zvoki njihovih inštrumentov,
Marko Možina, ravnatelj